Biogas

Ribe Biogas A/S leverer podemateriale til endnu et nyt biogasanlæg

Tekst & Foto: Claus Mikkelsen

Ribe Biogas A/S leverer podemateriale til endnu et nyt biogasanlæg

At starte et nyt biogasanlæg og bage et rugbrød har noget til fælles; der skal ske en podning. Men forskellen i mængderne er så bare meget anderledes.

Det nye kommende biogasanlæg i Anaergia Tønder har netop hentet 1700 tons podning i Ribe til opstart af deres nye store anlæg.
For år tilbage leverede Ribe Biogas også 2500 tons podemateriale for at starte det første Nature Energy anlæg i Holsted og det anlæg kunne så pode de øvrige 11 anlæg som Nature Energy byggede igennem årene. Og Sønderjysk Biogas i Bevtoft, ja de fik også podemateriale fra Ribe Biogas. Dertil kommer leverancerne til en række mindre anlæg igennem årene.

”Vi kan jo konstatere at op mod halvdelen af biogasproduktionen i Danmark nu er podet via Ribe Biogas A/S. Vi hjælper gerne nye producenter på vej i den grønne omstilling så skulle andre efterspørge en podning, så er vi klar” siger Alex Lorentzen, driftsleder hos Ribe Biogas A/S.

Podematerialet pumpes varmt over i en tanktrailer og køres til det nye biogasanlæg. Det kræver normalt 60 ture med lastbil!