Biogas

Nye lastbiler bruger mindre diesel

Tekst & Foto: Claus Mikkelsen

Nye lastbiler bruger mindre diesel

3500 liter diesel er sparet pr år. Det er status efter at have kørt et år med 3 stk. nye Scania R540 trækkere. De nye R540 afløste de 6 år gamle R450 trækkere.

Da Ribe Biogas skiftede til nye lastbiler i 2014/15 blev brændstofforbruget reduceret med hele 10%. Denne gang er forbedringen dog kun på 3,5%.

”Det bliver svære og svære at presse mere effekt ud af hver liter diesel hos producenterne. Men 3,5% er jo også noget. Og derudover har vi fået nogen flere heste med bedre acceleration, så det er jo en win-win” Siger Lars Christensen, som er chauffør på Ribe Biogas og oprindeligt uddannet lastvognsmekaniker.

De nye trækkere har også med medstyrende boogie og det giver mere glidende kørsel og en væsentlig besparelse i dæk:

”Der er mange rundkørsler omkring Ribe og vi kunne virkelig mærke hvordan de gamle trækkere vred rund i rundkørslerne. Med de nye R550 med medstyrende bagaksel foregår det mere glidende og vi kører nu mere en 100.000 kilometer på både for- og bagdæk. På de gamle R450 fik vi skiftet dæk efter blot 30.000 kilometer. Det giver jo også bedre økonomi” slutter Jørn Bonnichsen, Chauffør på Ribe Biogas A/S